П`ятниця, 26.04.2024, 19:35
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Форум » Навчальні матеріали (все, що не ввійшло в Бібліотеку файлів) » Економічні статті » Хроніка знищення банку "Україна" (представлені матеріали, що публікувалися в різних джерелах)
Хроніка знищення банку "Україна"
-
AlohaДата: Вівторок, 08.11.2011, 19:39 | Повідомлення # 36
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Постанова ВРУ щодо інформації Слідчої комісії ВРУ


24.01.2002
"Голос України", N 15


Постанова Верховної Ради України
Про інформацію тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з'ясування причин, що призвели до кризового фінансового стану Акціонерного комерційного Агропромислового банку "Україна"

Заслухавши інформацію Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з'ясування причин, що призвели до кризового фінансового стану Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна" (далі Тимчасова слідча комісія), Верховна Рада України зазначає, що банкрутство Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна" (далі банк "Україна"), набувши значного суспільного резонансу, стало питанням довіри народу України до державної влади.

З'ясування причин, що призвели до кризового фінансового стану банку "Україна", встановлення осіб, дії чи бездіяльність яких спричинили банкрутство банку, та притягнення їх до відповідальності є необхідною передумовою для повернення віри людей у спроможність держави захистити конституційні права та свободи громадян.
Незважаючи на той факт, що з початку процедури ліквідації банку "Україна" минуло понад шість місяців, Національний банк України, Агентство з питань банкрутства як ліквідатор банку "Україна" не вживають дієвих заходів щодо подолання наслідків банкрутства банку "Україна", не запропонували механізму реалізації або корисного використання майна банку "Україна" та його активів.

Неузгодженість між Національним банком України та Агентством з питань банкрутства як ліквідатором банку "Україна" призводить до затягування розрахунків з вкладниками та іншими кредиторами банку "Україна", що може спричинити зростання соціальної напруги в Україні. Тимчасова слідча комісія зіткнулася з небажанням Національного бачку України, Агентства з питань банкрутства співпрацювати з комісією, що, зокрема, виявилось у саботуванні передачі Тимчасовій слідчій комісії інформації про найбільших боржників банку "Україна" та фізичних і юридичних осіб, які є засновниками фірм - найбільших боржників банку "Україна".

Тимчасова слідча комісія констатує, що попри наявні можливості, Кабінетом Міністрів України до цього часу не вжито відповідних заходів для прискорення розрахунків з вкладниками банку "Україна".

Верховна Рада України постановляє:

1. Рекомендувати Голові Національного банку України Стельмаху В. С. вирішити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб Національного банку України за недостатній контроль за діяльністю призначеного Національним банком України ліквідатора банку "Україна".

2. Кабінету Міністрів України розглянути питання про притягнення Міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Шлапака О. В. до відповідальності за безконтрольність за діяльністю підпорядкованого Міністерству ліквідатора банку "Україна" - Агентства з питань банкрутства.

3. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції України розглянути питання діяльності Агентства з питань банкрутства та прийняти рішення про розірвання контракту з Головою Агентства з питань банкрутства Русаліним К. А. у зв'язку з його невідповідністю займаній посаді.

4. Ліквідатору банку "Україна" - Агентству з питань банкрутства в десятиденний термін оприлюднити список із 150 найбільших боржників банку "Україна" - суб'єктів господарювання, щодо яких проводиться перевірка, із зазначенням їх власників та сум заборгованості за неповернутими ними кредитами.

5. Кабінету Міністрів України:
в десятиденний термін розглянути питання та визначитись щодо доцільності та обсягу використання нерухомого майна банку "Україна" для створення банківської установи;
вжити всіх наявних у розпорядженні Кабінету Міністрів України заходів щодо прискорення процесу повернення боржниками оанку "Україна" заборгованості за отриманими кредитами.

6. Національному банку України, Кабінету Міністрів України проінформувати державні установи про небезпечність укладення угод з боржниками банку "Україна" та рекомендувати державним установам припинити фінансові відносини з боржниками банку "Україна" до повного повернення ними заборгованості за отриманими кредитами.

7. З метою прозорості ліквідаційної процедури:
зобов'язати ліквідатора банку "Україна" систематично, один раз на місяць, оприлюднювати через засоби масової інформації інформацію про стан повернення боргів банку "Україна" та рух коштів на накопичувальному рахунку;
рекомендувати Національному банку України встановити постійний контроль за рухом коштів на накопичувальному рахунку.

8. Національному банку України створити комісію для вивчення законності пролонгації термінів повернення кредитів боржниками банку "Україна" та у місячний термін проінформувати Тимчасову слідчу комісію з цього питання.

9. Тимчасовій слідчій комісії разом з правоохоронними органами продовжити роботу по з`ясуванню причин, що призвели до кризового фінансового стану Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна".

Голова Верховної Ради України І. ПЛЮЩ.
м. Київ, 10 січня 2002 року. № 2956-111.
 
-
AlohaДата: Вівторок, 08.11.2011, 19:40 | Повідомлення # 37
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Діло банку "Україна" - під контроль вкладників


29.01.2002
"Сільські Вісті", N 11


Звернення миргородських вкладників банку «Україна»

Головному редактору газети
«Сільські вісті»
І. Сподаренку

Шановний Іване Васильовичу!

Звертаємося до Вас за дорученням 720 мешканців м. Миргорода та Миргородського району, які є вкладниками збанкрутілого банку «Україна» і які досі не отримали своїх законних заощаджень. 5 липня 2001 року у Миргороді створено Громадський комітет по захисту обкрадених вкладників банку «Україна», який узяв на себе нелегку місію по поверненню людям їхніх заощаджень. Місцева влада довго не хотіла реєструвати цей комітет, бо із самого початку він називав імена тих, хто був причетний до банкрутства селянського банку і хто розікрав людські гроші.

Дякувати «Сільським вістям», ми дізналися правду про те, хто і як банк «Україна» нищив і хто уникає відповідальності дотепер. Кілька разів ми пікетували приміщення Миргородського міськвиконкому і райдержадміністрації з метою привернути увагу до нашої проблеми, але влада виявилася до цього байдужою. Дійшло навіть до того, що 22 серпня 2001 року миргородський міський голова О. Паутов звернувся до суду із заявою про заборону проведення зборів вкладників банку «Україна», які були заплановані на 24 серпня. І суд, як це не дивно, задовольнив цю заяву, посилаючись на п. 2 Указу президії Верховної Ради СРСР «Порядок організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в СРСР». Мабуть, голова Миргородського міського суду В. Куцин тримала свої гроші в іншому банку, і болі сотень вкладників «України» її не переконали. Більше того, добропорядних громадян, які планували на День Незалежності провести свої збори, зробили потенційними правопорушниками, заборонивши їм збиратися. У даний час рішення миргородського суду оскаржується в касаційному порядку.

Але справа не в цьому.
Після семи місяців постійних звернень у найвищі державні інстанції, до найвищих посадових осіб ми зрозуміли, що потрібно об’єднувати зусилля усіх обкрадених вкладників банку «Україна». На всі наші звернення ми отримали стандартні відписки від ліквідатора, і їх у нас назбиралася ціла папка. Але ніхто не сказав, коли ж нарешті вкладникам повністю повернуть їхні заощадження і чи відшкодують завдані моральні і матеріальні збитки людям. До речі, більшість із них — це пенсіонери та інваліди, які по копійці складали свої заощадження: хто на лікування, хто на смерть. До речі, деякі із вкладників уже померли, так і не дочекавшись повернення своїх вкладів. Тому інші чекати не можуть і закликають своїх братів по нещастю до активних дій.

На останніх зборах вкладників банку «Україна», які пройшли у Миргороді 18 січня ц. р., було вирішено ініціювати створення Всеукраїнського громадського комітету по захисту обкрадених вкладників банку «Україна» і звернутися до газети «Сільські вісті» з проханням підтримати і оприлюднити нашу ініціативу. Насамперед, ми хочемо налагодити контакти із аналогічними Громадськими комітетами чи ініціативними групами і спільно відстоювати наші права. У зв’язку з цим просимо помістити у Вашій газеті адресу нашого Громадського комітету та контактні телефони і далі тримати на громадському контролі цю важливу тему. Колись ваші читачі захистили від чиновницького свавілля народну газету, тож, гадаємо, вона в боргу не залишиться і перед обкраденими вкладниками банку «Україна», які теж пізнали на собі це свавілля.
З повагою Віктор КОЗОРІЗ,
голова Громадського комітету по захисту прав вкладників банку «Україна»,
м. Миргород, вул. Кашинського, 6-а, тел. (05355) 5-24-14.

Президенту України Л. Кучмі,
Голові Верховної Ради України І. Плющу,
Прем’єр-міністру України А. КІнаху

16 січня 2002 року минуло рівно сім місяців з того часу, як Правлінням Національного банку України було оголошено про банкрутство банку «Україна» і запроваджено процедуру його ліквідації, яка триває й досі. За цей час з ваших уст ми чули безліч обіцянок про необхідність якнайшвидшого повернення наших вкладів та оперативного розслідування причин банкрутства одного з найбільших банків. Але незважаючи на наші неодноразові звернення до вас, незважаючи на протести і обурення тисяч громадян, які стали жертвами навколобанківської афери, на сьогоднішній день вами нічого не зроблено для того, аби повернути вкладникам банку «Україна» їхні законні заощадження та притягнути до відповідальності тих осіб, що винні у його банкрутстві.

500 гривень, виплачених нам із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, для нас залишаються слабкою втіхою, адже у нас відібрали набагато більше. А головне — у нас відібрали віру у порядність і справедливість української влади, яка практично залишила своїх громадян напризволяще. Із цього можна зробити висновок, що, або ви, як керівники держави, теж причетні до пограбування банку «Україна», або ви свідомо покриваєте винних у його банкрутстві. Імена деяких з цих осіб уже неодноразово називалися у засобах масової інформації, але жоден з них досі не поніс заслуженого покарання. Більше того: до цього часу офіційно не оприлюднені імена усіх політиків і бізнесменів, які так чи інакше були причетні до банкрутства банку «Україна» і зараз чинять перешкоди слідству. Знаючи про те, що розслідування резонансних справ в Україні може тягнутися роками, ми переконані, що справжні винуватці банкрутства «України», серед яких є і кілька народних депутатів, так і не будуть покарані. Принаймні за теперішньої влади.

Тому ми, обкраденІ вкладники банку «УкраЇна», бачимо своє завданнЯ не тільки в тому, щоб добиватися повернення своїх законних заощаджень, а і в тому, щоб шляхом виборів змінити в Україні існуючу систему влади і обрати в органи влади тих людей, які справді будуть відстоювати інтереси своїх виборців, а не свої власні інтереси.

Разом з цим ми продовжуємо наполягати на своїх вимогах щодо негайного повернення наших заощаджень і повного оприлюднення результатів роботи слідчої комісії Верховної Ради, яка розслідувала причини банкрутства банку «Україна». Ми висловлюємо солідарність із вкладниками м. Львова, які активно борються за свої права, і для координації наших дій ініціюємо створення Всеукраїнського Громадського комітету по захисту прав обкрадених вкладників банку «Україна». З цією метою ми звертаємося до всеукраїнських засобів масової інформації і просимо підтримати нашу ініціативу.

Ми віримо, що рано чи пізно справедливість переможе. А з нею переможе і Україна.

Ухвалено на зборах вкладників банку «Україна» 18.01.2002 р.

Голова Громадського комітету по захисту прав вкладників банку «Україна»
В. КОЗОРІЗ.

Члени Громадського комітету: всього 234 особи. [b]
 
-
AlohaДата: Вівторок, 08.11.2011, 19:42 | Повідомлення # 38
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Березень: Ющенко і банк "Україна"


Березень 2002
"Part.Org.Ua"

20.03.2002: Ющенко обіцяє реанімувати банк "України"


Лідер блоку "Наша України" Віктор Ющенко вважає, що Агропромисловий банк "Україна" можливо реанімувати і він в разі перемоги на парламентських виборах докладе всіх зусиль для його відновлення. Про це лідер блоку заявив у вівторок в місті Калуш Івано-Франківської області під час зустрічі з виборцями, - передає Украіна.Ru

На мітинг за участю Віктора Ющенка зібралося близько 20 тисяч калушан і мешканців сусідніх сіл. Лідер "Нашої України" заявив, що в Україні криза влади. В ході туру по Івано-Франківській області, який буде тривати два дні, Віктор Ющенко також відвідав Долину, Галич, Івано-Франківськ. Сьогодні він також планує побуває в Надвірній та Коломиї.

Під час зустрічі з виборцями в обласному центрі група молодих осіб спробували вчинити провокацію, вивісивши плакат з критикою на адресу міського голови Івано-Франківська Зіновій Шкутяка, якого підтримує "Наша Україна" і який також брав участь у мітингу. Після невеликої бійки ситуація заспокоїлася.

21.03.2002: Ющенко відхрещується від проблем банку "Україна" з 1993 року


Лідер блоку "Наша України" Віктор Ющенко заявив, що не має ніякого відношення до проблем банку "Україна" після 1993 року. Про це він сказав, виступаючи вчора у вечірньому ефірі чернівецької телерадіокомпанії НБМ, повідомляє ForUm.
Відповідаючи на питання щодо причин кризи банку "Україна" та звинувачень з боку контрольованих Віктором Медведчуком ЗМІ в причетності Ющенка до банкрутства банку, екс-прем'єр сказав: «Я б не хотів починати відповідь з того, що робить СДПУ (О), з банком ощадним . Це набагато проблематичніше, набагато складніше і буде мати більш глибоке наслідок, ніж інші питання, які сьогодні піднімає пан Медведчук. Про цю відповідальність ми будемо говорити трохи пізніше ".

Віктор Ющенко зазначив, що працював в "Україну" з першого дня заснування цього банку до 1993 року. "Банк був першокласним, банк був нормальним, - сказав екс-прем'єр. - Ніякого відношення до проблем банку "Україна" після 1993 року я не маю. Два роки тому змінилося керівництво банку. Головою ради банку був обраний на акціонерних зборах народний депутат Сацюка з блоку "Демократичний союз". За останні півтора-два роки банком було видано кілька кредитних ліній - 10 або 15, значна частина яких видавалася структурам народних депутатів, які не повернулися. Ось це і є однією з причин того, що привело банк до утруднення ".

Крім того, відзначив Ющенко, були проблеми з розрахунками за кредитом, який позичав уряд Пустовойтенка, в тому числі на реконструкцію палацу культури "Україна". "Це - 22 мільйони позики, які він забув повернути", - сказав Ющенко. Що стосується того, хто винен, то парламентська слідча комісія, сподіваюся, найближчим часом розставить крапки, зазначив лідер "Нашої України".

За словами Ющенка, з 470 мільйонів гривень вкладів населення в банку "Україна" сьогодні залишилося близько 170 мільйонів. У банку є близько 200 мільйонів гривень і до 1 липня 2002 року всі заощадження громадян банку "України" будуть виплачені, пообіцяв екс-прем'єр.

21.03.2002: Блок "НРУ" звинувачує брата Ющенка в розкраданні коштів банку "Україна"

У розкраданні коштів банку «Україна» взяло участь харківське ТОВ «Слобода», яке очолює Петро Андрійович Ющенко (брат екс-прем'єра і нинішнього лідера блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко).

Про це, як передає ForUm, заявив сьогодні на прес-конференції один з лідерів блоку «Народний Рух України» (лідер - Богдан Бойко) Сергій Конєв з посиланням на інформацію від «друзів людини, який постраждав в результаті порушення умовного справи за фактом нецільового використання коштів банку «Україна».
За словами Конєва, 29 травня 2000 кредит банку «України» потрапив на рахунок підприємства Петра Ющенка, «а кримінальна справа порушується проти керівника ТОВ« Сокільське »(село Новочорноглазове Юр'ївського району Дніпропетровської області), який транзитом« перекачав »згадану суму на рахунок ТОВ «Слобода». ТОВ «Сокільське» є правонаступником КСП «Дружба», яке нібито мало борг перед ТОВ «Слобода», зазначив Конєв.

У прес-релізі, розданому журналістам, пояснюється, що директор ТОВ «Сокільське» при оформленні кредиту підписав «чисту» платіжку, розраховуючи отримати кредит у розмірі 500 тисяч гривень, але з суми кредиту банк видав 187 тис. 909 грн. 68 копійок. «Саме цю суму, за словами друзів обвинуваченого співробітника банку« України », наполегливо рекомендували перевести на розрахунковий рахунок ТОВ« Слобода »(директор Ющенко П.А.) і обіцяли за цю« послугу »надалі забезпечити додаткове кредитування. Але останнє так і не виконали », - наголошується в прес-релізі.

Коментуючи цю інформацію Конєв заявив, що «при перерахунку грошей ТОВ« Сокільське »на банківський рахунок ТОВ« Слобода »порушені правові норми про заборону проплати за« третіх »осіб». «Директор ТОВ« Слобода »Петро Ющенко був зобов'язаний повернути отримані гроші відправнику як необгрунтований перерахунок. Замість цього, було сфабриковано липовий безномерних договір купівлі-продажу техніки на суму 187 тис 909 грн. 68 коп. між ТОВ «Сокільське» і ТОВ «Слобода», - сказав Конєв.
У прес-релізі міститься копія платіжного доручення переказу грошей ТОВ «Сокільське» на банківський рахунок ТОВ «Слобода» за поставку сільськогосподарської техніки. Ця копія, за словами Конєва, зроблена з офіційного доручення і буде направлена ​​«у відповідні органи». «Достовірно відомо, що ніяких поставок техніки з боку ТОВ« Слобода »не було. А борг банку «України» не був повернутий », - заявив Конєв.

Разом з тим, Конєв не надав жодного оригіналу документів, які б підтверджували його заяви. Пояснюючи відсутність таких документів, він заявив, що за даним фактом «нецільового використання коштів банку« Україна »Павлоградським міським відділом УМВС України в Дніпропетровській області 16 березня 2002 порушено кримінальну справу № 70011061 проти громадянина Б .. Тому, додав Конєв, він не має права розголошувати матеріали цієї справи. Однак, підкреслив він, прес-реліз «складений на основі документальних матеріалів» і «ця інформація - не компромат».
Конєв заявив, що оприлюднена сьогодні інформація про «нецільове використання» коштів банку «Україна» - «це єдине поки справа, де відомо, куди поділися гроші». У представників блоку НРУ, за його словами, є інформація і по інших випадків розкрадання коштів банку «Україна», проте в цих випадках не «можна простежити, куди зникли гроші».
 
-
AlohaДата: Вівторок, 08.11.2011, 19:43 | Повідомлення # 39
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Березень: "українці" за гратами


Березень 2002
"Part.Org.Ua"


13.03.2002: Заарештовано колишній голова правління банку "України"


Генеральна прокуратура заарештувала колишнього голови правління банку "Україна" Петра Міхеєва, передають Українські новини.

Про це повідомив на прес-конференції генеральний прокурор Михайло Потебенько. За його словами, Генпрокуратура заарештувала Михеєва в рамках розслідуваної справи про банкрутство банку "Україна". Потебенько додав, що разом з Міхеєвим було заарештовано ще 5 осіб, в тому числі головний бухгалтер Ольштейн.
Він також сказав, що минулого тижня за другим епізодом про розкрадання 23 млн. гривень і 9 млн. доларів Генпрокуратура заарештувала колишнього голови правління банку "Україна" Віктора Кравця. За його словами, для розслідування справи щодо банку "Україна" створена посилена слідча група.


20.03.2002: Розшукуваний по справі банку "Україна" добровільно з'явився в Генпрокуратуру


У кримінальній справі щодо зловживань у банку "Україна" один із трьох підозрюваних посадових осіб банку "Україна", оголошених у розшук, а саме начальник одного з управлінь банку, добровільно з'явився в Генеральну прокуратуру, передає Украіна.Ru.

Про це заявив у заступник генерального прокурора України Олексій Баганець. "На сьогоднішній день він затриманий, з ним проводяться слідчі дії", - пояснив заступник генпрокурора.
Якщо будуть на те підстави, сказав Баганець, затриманий буде доставлений до суду для отримання санкції на його арешт. Відносно ще двох осіб, оголошених у розшук, Генпрокуратура продовжує вживати заходів для їх затримання.

Вчора, сказав Баганець, Печерський місцевий суд Києва видав санкцію на арешт директора департаменту фінансової безпеки банку (раніше відносно останнього суд продовжив термін затримання, але тоді суд не видав санкцію на арешт).
Нещодавно слідчі Генеральної прокуратури затримали підозрюваних у кримінальній справі щодо зловживань у банку "України", порушеній Генпрокуратурою в липні 2001 року проти працівників головної контори банку "Україна" - за фактом зловживань службовим становищем посадовими особами банку в центральному установі банку в Києві. Ця справа не стосується зловживань в обласних дирекціях банку. У кримінальній справі щодо зловживань у банку "України" Генеральна прокуратура пред'явила звинувачення чотирьом особам у розкраданні коштів в особливо великих розмірах, а саме 8 млн. грн.

20.03.2002: Захист екс-глави банку "Україна" Кравця опротестує рішення суду залишити його під арештом


Адвокат заарештованого 7 березня екс-голова правління Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна" Віктора Кравця Валентина Курдакова повідоміла Сьогодні, Що захист планує найближче годиною Надіслати до Верховного Суду касаційну скарги на сьогоднішнє Рішення Апеляційного суду м. Києва Залишити В. Кравця Під Арешт.
Як повідомляв "Кріп", суддя Апеляційного суду м. Києва Марія Приндюк відмовіла адвокату В. Кравця Валентіні Курдаковій в апеляції про зміну запобіжного заходу з утримання Під вартою на підпіску про невіїзд

Генеральна прокуратура затримала правління банку "України"
"Korrespondent.Net"

Заступник генпрокурора Олексій Баганець повідомив, що 5 лютого 2002 слідчі Генеральної прокуратури затримали п'ять підозрюваних у кримінальній справі про зловживання в банку "України", двоє з них є керівниками банку.

Затримано колишній голова правління банку і начальник служби безпеки банку. Крім того, заарештовані троє керівників комерційних структур, які спільно з працівниками банку брали участь в привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, передають "Подробности". Олексій Баганець зазначив, що слідчими прокуратури цим особам інкримінується "розкрадання в складі організованої злочинної групи колективних засобів більш як на 11 мільйонів гривень".
За словами Олексія Баганця, в даному випадку мова йде про кримінальну справу, порушену Генпрокуратурою проти працівників головної контори банку "Україна". Він нагадав, що ця справа була порушена Генпрокуратурою в липні 2001 року за фактами зловживань службовим становищем посадовими особами банку в центральному установі банку в Києві, і ця справа не стосується зловживань в обласних дирекціях банку.

Одному із затриманих працівників банку інкримінується також одержання хабара в особливо великому розмірі за надання послуг з незаконного кредитування
Генеральна прокуратура також планувала затримати ще двох керівників банку, але, за словами Олексія Баганця, один з них виїхав за кордон "під видом весільної подорожі", і Генпрокуратура буде вживати заходів щодо його розшуку, а другий "перейшов на нелегальне становище і зараз знаходиться в розшуку ". За твердженням працівників міліції, його не знайшли за місцем проживання.

Заступник генерального прокурора уточнив, що у цій справі ще не закінчилася документальна ревізія, тому планується пред'явити звинувачення затриманим особам у розкраданні коштів в особливо великих розмірах та отриманні хабара. Можливо за результатами ревізії звинувачення буде доповнено. Як сказав Олексій Баганець, один із сьогоднішніх затриманих працював у Ліквідаційній комісії банку, другий заявив, що є кандидатом в народні депутати.
Олексій Баганець повідомив, що 25 липня 2001 року була призначена ревізія головного управління КРУ по 151 фактом незаконного отримання і неповернення кредитних коштів юридичними і фізичними особами банку "Україна". У справі призначені 134 документальні ревізії, як за фактами надання кредитних коштів підприємствам-позичальникам, так і за фактами їх використання. Враховуючи те, що частина цих коштів переведена за кордон, зазначив Олексій Баганець, Генеральна прокуратура звернулася про надання правової допомоги до інших держав.

Уже зараз на підставі проведених слідчих дій можна зробити висновки, що частина коштів підприємствами-позичальниками переводилася на підпільні фірми. Як заявив Олексій Баганець, з'ясувалося, що Генпрокуратурі і ревізорам "надавали неправдиві дані" про те, що підприємства-позичальники не могли розрахуватися з банком "Україна" у зв'язку з тим, що з ними не розраховуються інші підприємства, з якими вони ведуть господарську діяльність . У ході слідства встановлено, що так і не з'ясувалося, розрахувалися з цими підприємствами боржники, або ж вони взагалі не здійснюють господарської діяльності.
 
-
AlohaДата: Вівторок, 08.11.2011, 19:43 | Повідомлення # 40
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Чому наїхали на "Хрещатик"


Лютий 2002
"Український портал"


Різкі оцінки парламентаріями того чи іншого економічного сюжету в передвиборчий час дають (на радість ЗМІ) родючий грунт для появи "гарячих новин". На жаль, учасники політичних баталій іноді нехтують такими речами, як точність формулювань і можливість нанесення збитку репутації підприємств

Днями найвідомішій вітчизняний ньюзмейкер народний депутат Віктор СУСЛОВ повідомів, Що Ліквідатор банку "Україна" здавен в оренду банку «Хрещатик» один з офісів банку, Що збанкрутував, в самому центре століці по нечувано нізькій ціні. За кілька днів Навколо банку піднялася хвиля невіправданого ажіотажу. Насправді ж ...
Отже, народний депутат України, член тімчасової слідчої комісії парламенту по розслідуванню обставини банкрутства АКАБ "Україна" Віктор СУСЛОВ на зустрічі з журналістамі в п'ятницю повідомів, Що Ліквідатор банку Україна - Агентство з питаннь банкрутства здали в оренду банку «Хрещатик» (Серед засновніків банку - 'Кієвметрополітен', 'Кієвводоканал', 'Кієвенерго', 'Кієвхлеб', 'Укрфінком, Кіївдержадміністрація "Кієвжілексплуатація" і Інші) один з офісів банку, Що збанкрутував, розташованій в самому центре століці по ціні 2,80 грн / кв.м. при тому, Що комунальні платежі и телефонний зв'язок буде оплачуваті НЕ орендар, а Ліквідатор банку. Враховуючи, Що оренда 1 квадратного метра в цьому районі Стоїть порядку 15 грн. Це віклікало Певний резонанс в пресі.

Насправді ж, сітуація з Саме ЦІМ майном банку, Що збанкрутував, не змінілася. Тобто, прідатні для оренда площі офісу банку «Україна» по вул. Грінченко Як и раніше знаходяться в повну розпорядженні павуків, канцелярськіх пацюків и агентства «по банкрутства». Природно, грошей на Рахунка Ліквідатора від цього НЕ додається (навіть зовсім навпакі).
Пояснюючі сітуацію, Голова правління банку «Хрещатик» Дмитро ГРИДЖУК повідомів, Що Дійсно керованій ним банк планував орендуваті цею офіс банку "Україна" і навіть уклав з, тоді но очолюванім Костянтин Русаліна, Агентством з питаннь банкрутства Договір оренда. На цьому ланцюг збігів в інформації народного депутата и дійсній сітуації закінчується.

По-перше, голова банку повідомів, Що оренда НЕ відбулася и банк не зайнять порожній офіс. По-друге, банк планував орендуваті Всього Лише Частину пріміщень цього офісу - 1, 6 і 7 поверхи, а не ЦІЛКОМ. По-Третє, оренда, Яка НЕ ​​відбулася обійшлася б банку у 22% від балансової вартості йо, а не по 2,80 грн / кв м, Як необачно поспішілі повідоміті вітчізняні засоби масової інформації. З огляд на ті, Що за рахунок «Хрещатику» у цієй будівлі БУВ зробленій ремонт и ці витрати НЕ увійшлі у вартість оренда, а кож на ті, Що комунальні платежі и телефонні Розмови ляга на баланс банку - плата зовсім вже не мала. Нагадаємо, згідно з умови новооголошеного тендеру на оренду пріміщень банку мінімальній Розмір річної оренда віріс з 15% до 20% від вартості майна залішкової. Таким чином, на момент підпісання договором «Хрещатик» пропонував орендодавцеві Майже в 1,5 рази Більше початкової ціні.

Щоб не буті голослівнімі процітуємо банкіра: «Є факт підпісання договором оренда Який Вже через три місяці НЕ віконується. Крім цього, слова СУСЛОВА про ті, Що за умови оренду в ціну 2 гривні 80 копійок за метр входила и оренда и передача в оренду обладнання и Техніки, а кож Умова про плату орендодавця за комунальні послуги, зв'язок и електрик - абсолютно не відповідають дійсності. Вісь Договір. Всі Це Йде поза орендна плата и витрати Несе банк «Хрещатик». Тобто, ЯКЩО взяти орендна плата плюс ВСІ витрати, які ми повінні булі понести, навіть НЕ Враховуючи ремонту, Який ми зроби, вон становіть 22,2% від балансової вартості будівлі. Судіть Самі, чи так Вже Це мало. Крім того, коли помінялося Керівництво Ліквідатора и «бачення» передачі в оренду пріміщень «України», ми були готові сісті и домови, но «новий» Ліквідатор цього НЕ пропонує, а просто лагодити Тиск відносно розриву договору ».

Таким чином, факт вікладеній в «сенсації» парламентськиїх слідчого на перевірку віявляється Дуже схожим на дійсність, но НЕ зовсім. У Цій сітуації, столична Фінансова установа понесла, слава Богу, Лише моральні збитки, но Як говоритися «лиха Біда початок».
Залішається спробуваті зрозуміті, Що Стоїть за обвинуваченого банку 'Хрещатик' у вікорістанні майна збанкрутілої 'України "за викидними цінамі. Можливе, гучні заяви Віктора Суслова продіктовані тім, Що інформація, Яка потрапила в йо руки Дійсно закликали до її обнародування, оскількі факти, Як говоритися, враз, а перевіріті и зіставіті їх з дійсністю години не вістачіло. А в пору віборів, Якось особливо хочеться все Сказати пошвидше. Альо, можлива, є и Інше пояснення. Дуже Вже Привабливий шматок представляє собою респектабельна багатоповерхова будівля в самому центре Міста, декілька поверхів якої МАВ намір зайнятості банк "Хрещатик". І не можна віключаті того, що »вібіті" банк звідті намагаються, віставляючі йо в Досить непріваблівому світлі. Тобто, розвернулася така СОБІ багатоходова інформація, в якій політики, можлива, виконують ролі и функції, про які НЕ здогадуються.
Ті, Яка версія Вірна, покажуть Лише подальші Події.
 
Форум » Навчальні матеріали (все, що не ввійшло в Бібліотеку файлів) » Економічні статті » Хроніка знищення банку "Україна" (представлені матеріали, що публікувалися в різних джерелах)
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів