П`ятниця, 29.03.2024, 13:08
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2010 » Вересень » 10 » Уряд пропонує врегулювати процедуру надання вишам статусу "національний", - О.Лавринович
09:46
Уряд пропонує врегулювати процедуру надання вишам статусу "національний", - О.Лавринович




Міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що Кабінет Міністрів ухвалив проекти змін до законодавства в частині надання вищим навчальним закладам статусу "національний"

За його словами, зміни, що були розроблені Міністерством юстиції, покликані привести Закон України "Про освіту" у відповідність із законодавством та Конституцією України.

Так, Кабінет Міністрів пропонує на розгляд Верховної Ради проект Закону України "Про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про освіту".

Також за словами міністра юстиції, чинний Закон "Про освіту" не встановлює чітких критеріїв для надання навчальному закладу статусу національного. Урядовим законопроектом запропоновано привести чинний закон у відповідність до Закону України "Про вищу освіту", яким встановлено, що статус національного може бути надано державному вищому навчальному закладу не нижче четвертого рівня акредитації.

"Одночасно ухвалено постанову Кабінету Міністрів, якою встановлюються правові засади та чітка процедура надання державному закладу, установі, організації статусу національного; визначається порядок затвердження критеріїв, яким повинен відповідати заклад, що претендує на статус національного; підстави надання, підтвердження та позбавлення закладу статусу національного", - зауважив О. Лавринович.

Ініційовані зміни, за словами Міністра юстиції, покликані усунути існуючі законодавчі колізії та визначити порядок надання державним закладам статусу "національний".

Як повідомлялося раніше, наприкінці серпня Кабінет Міністрів, постановою № 786, вніс зміни до Положення про дослідницький університет, встановивши, що вузи, яким надано статус дослідницьких до 1 квітня 2010 року, мають підтвердити наданий статус через рік.

Також критеріями діяльності університету, за якими надається (підтверджується) статус дослідницького, тепер визначено функціонування не менш як одного технопарку, наукового парку, отримання не менш як 20 млн. грн. на рік бюджетного фінансування науково-дослідних робіт, виконаних університетом та його структурними підрозділами, а також отримання не менш як 50 відсотків обсягу фінансування за спеціальним фондом від обсягу фінансування науково-дослідних робіт за загальним фондом державного бюджету.

За матеріалами: Освіта.ua

Система Orphus


Переглядів: 1176 | Додав: Admin | Теги: національний, процедура, насоа, ВНЗ, врегулювати, лавринович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів