Субота, 04.05.2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2011 » Січень » 28

Феномен корупції у вищих навчальних закладах багато в чому пов'язаний з тим, що вони перетворилися на фабрику з виробництва дипломів

Таку думку висловила експерт Інституту Горшеніна Марина Ткаченко. За її словами, жодна зі сторін не зацікавлена у змісті та якості процесу.

"Низькі зарплати викладачів не сприяють зростанню мотивації, студенти ж (і їхні батьки) корупцію охоче заохочують. Навіщо вчитися, якщо можна заплатити? Ринок з виробництва рефератів, дипломних і курсових робіт і навіть дисертацій як би повідомляє студентові: все купується і продається, напружуватися не треба", - сказала Ткаченко.

Експерт зазначила, що сьогодні на ринку праці цінуються зовсім не знання і компетенції, а якісь інші якості, що до освіти прямого відношення не мають.

"Життєвий успіх залежить не від рівня підготовки, а від абсолютно інших факторів, в ряду яких: наявність зв'язків, статус батькі ... Читати далі »

Переглядів: 905 | Додав: Admin | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

Ініціатива влади щодо збільшення плати за навчання у вишах може спричинити студентський спротив

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зазначив, що напередодні нової сесії Верховної Ради експертами активно обговорюються варіанти найбільш дискусійних законопроектів, які заплановані для розгляду у парламенті.

До одного з таких відноситься законопроект "Про вищу освіту" (р.н. 7486-1), який, за його словами, ініційований Міністерством освіти, хоча внесений групою народних депутатів від парламентської більшості.

Зокрема, серед запропонованих ініціатив, у законопроекті є нововведення стосовно системи платних послуг в галузі вищої освіти.

Віце-спікер нагадав, що в діючому Законі "Про вищу освіту" передбачено, що "розмір плати за весь строк навчання встановлюється у договорі, і не може змінюватися протягом усього строку навчання". Окрім того, "плата за навчання або з ... Читати далі »

Переглядів: 1453 | Додав: Admin | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (0)

Цікаво!




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів