Середа, 24.04.2024, 22:04
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2010 » Серпень » 28 » Необхідно провести переатестацію вузів на відповідність сучасним вимогам
11:57
Необхідно провести переатестацію вузів на відповідність сучасним вимогам


Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє про необхідність проведення переатестації вищих навчальних закладів

Про це М. Азаров заявив сьогодні на розширеному засіданні уряду з питань освіти.

"Порівняно з 90-м роком, кількість вищих навчальних закладів збільшилась у 2,3 рази. Ми маємо загалом 861 вищий навчальний заклад, 2,6 млн. студентів. У результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми отримали страшну хворобу – розмноження дилетантів", - сказав М.Азаров.

За його словами, на фоні економічного падіння минулого року на 15% в Україні з’явились "цілі армії економістів, менеджерів, юристів, психологів".

"Звідки у нас могла взятися потрібна кількість кваліфікованих викладачів для цих спеціалістів? Яких фахівців вони могли підготувати? Для кого вони їх навчають? Ця проблема вимагає більш ефективних систем і вимог до якості вищої освіти. У першу чергу, необхідно провести атестацію вищих навчальних закладів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти і провести оцінку якості здобутих випускниками знань", - резюмував прем’єр-міністр.

М.Азаров також вважає головним завданням уряду підвищення якості освіти.

"Президентом України поставлене чітке завдання – протягом десяти років принаймні три українські університети повинні увійти до світового рейтингу 500 найкращих вищих навчальних закладів. Це завдання ми повинні з вами виконати", - підкреслив він.

Нагадаємо, 26 серпня на засіданні Громадської гуманітарної ради Президент України Віктор Янукович заявив, що Україні не потрібна наявна велика кількість закладів освіти.

Глава держави навів дані, що сьогодні в Україні існують, зокрема, більш як 15 тисяч дошкільних закладів, близько 20 тисячі загальноосвітніх шкіл, 990 професійно-технічних навчальних закладів та 861 вищий навчальний заклад.

За словами В.Януковича, жодна з освітніх реформ у попередні роки не була реалізована у повному обсязі та не мала системного характеру.


Система Orphus


Переглядів: 1943 | Додав: Admin | Теги: переатестація, відповідність, Азаров, вуз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів