Четвер, 28.03.2024, 19:40
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2010 » Вересень » 17 » Студенти просять Президента скасувати платні освітні послуги
00:07
Студенти просять Президента скасувати платні освітні послуги


Керівники студентських та молодіжних громадських організацій звернулись до В.Януковича з проханням скасувати запровадження додаткових платних послуг для студентів

Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Звернення підписали керівники ВМГО "Студентська платформа", ВМГО "Асоціація профспілкових організаторів студентів", ВМГО "Національний студентський союз", ВМГО "Українська студентська спілка", ВМГО "Студентське братство", ВМГО "Студентська республіка", Громадська ініціатива "Студентський захист", ВМГО "Фундація Регіональних ініціатив", ВМГО "Республікансько-християнська молодь" та інші.

"Лідери громадських організацій відзначають, що рішення Уряду суперечить статті 53 Конституції України і буде сприяти посиленню корупції у вищих навчальних закладах України", - підкреслює Андрій Черних.

У зверненні також зазначається, що Конституційний Суд України у Рішенні від 4 березня 2004 року № 5-рп/2004 у справі про доступність і безоплатність освіти, вирішив, що безоплатність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту означає можливість здобуття освіти в державних і комунальних навчальних закладах без внесення плати у будь-якій формі за освітні послуги визначених законодавством рівня, змісту, обсягу і в межах тих видів освіти, безоплатність яких передбачена частиною третьою статті 53 Конституції України.

"Впевнені, що Президент В.Янукович прийме єдино правильно в цій ситуації рішення і своїм Указом зупинить дію Постанови Кабінету Міністрів України і позбавить студентів додаткових платних послуг", - підсумував А.Черних.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Уряд України затвердив постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форм власності."

Згодом, зважаючи на суспільний резонанс, Міністерство освіти і науки оприлюднило роз’яснення, в якому зазначається, що прийняття згаданого рішення викликане вимогою часу.

Проти розширення переліку платних виступили також депутати деяких обласних рад. Зокрема, Тернопільська облрада звернулася до глави держави В.Януковича і керівника уряду М.Азарова з проханням підтримати студентську громаду України.


Система Orphus


Переглядів: 746 | Додав: Admin | Теги: студенти, послуги, платні, просять, скасувати, президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів