Середа, 24.04.2024, 07:09
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2010 » Серпень » 22 » Студенти рвуться в продажі і в маркетинг
00:17
Студенти рвуться в продажі і в маркетинг


У 2010 році у старшокурсників попитом користується сфера продажів, маркетингу та адміністративні спеціальності.

Провівши порівняльний аналіз резюме, надісланих на різні спеціальності за перше півріччя 2010 і аналогічний період минулого року, фахівці кадрового холдингу з'ясували, що серед старшокурсників попит на вакансії у сферах адміністративної роботи і продажів виріс у другому кварталі щодо 1-го кварталу поточного року. При цьому вони відзначають, що попит на адміністративних працівників серед роботодавців поки не такий високий як пропозиція. А от попит у сфері продажів на студентському ринку праці відповідає високому рівню пропозиції роботодавців.

Попит на вакансії в сфері маркетингу, незважаючи на високий загальний рівень у другому кварталі цього року дещо знизився порівняно з першим кварталом.

У дослідженні відзначається, що в порівнянні з минулим роком проглядається зниження попиту серед студентів на такі спеціалізації як інформаційні технології / телекомунікації, а також банківська справа.

До літа збільшилася кількість старшокурсників, що шукають роботу в сфері бухгалтерії та фінансів, ринок праці, у свою чергу, підтверджує попит роботодавців на дану спеціалізацію.

Кількість студентів, зацікавлених в пошуку роботи в сфері юриспруденції в другому кварталі поточного збільшилася, в той час як ринок праці демонструє вельми невисокий попит на даних фахівців.

У другому кварталі 2010 року кількість резюме від студентів старших курсів зацікавлених у вакансіях зі спеціалізацією банківська справа, виробництво, а також медицина, зменшилася. У свою чергу, в цей період ринок праці збільшив потреба у фахівцях з такими спеціалізаціями як виробництво і медицина.

Аналіз надісланих резюме з різних міст України показав, що в першому кварталі в Києві найбільш популярні серед студентів-старшокурсників була адміністративна робота, маркетинг та продажу. Та ж ситуація спостерігалася і у Львові, тільки з перевагою на користь сфери продажів. У Донецьку і Дніпропетровську на початку року більшість студентів також прагнули влаштуватися на роботу в сферу маркетингу або продажів.

У другому кварталі цього року в Києві старшокурсники шукали роботу найчастіше в адміністративній сфері, продажах, а також у сфері бухгалтерії та фінансів. У Львові високим попитом у студентів старших курсів користується адміністративна робота та продажу. У Донецьку серед студентів старших курсів виріс попит на адміністративну роботу, а частка охочих проявити себе у продажах, навпаки, зменшилася, на відміну від Одеси і Дніпропетровська, де як і раніше очевидно прагнення студентів працювати в цій сфері.

Дослідження проведене кадровим холдингом АНКОР в Україні в період з 2008 по 2010 роки в Києві, Львові, Одесі, Донецьку, Дніпропетровську, Кривому Розі, Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді, Житомирі, Вінниці, Хмельницькому, Харкові, Сумах, Полтаві, Миколаєві, АР Крим і т.д. Дане дослідження проводилося серед студентів 3-5 курсів (20-23 років). Загальна кількість респондентів - понад 9200 чоловік.

За матеріалами Ліга

Система Orphus


Переглядів: 1213 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів