Четвер, 18.04.2024, 14:07
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2010 » Жовтень » 2 » В Україні виросло втрачене покоління випускників вузів
17:59
В Україні виросло втрачене покоління випускників вузів


Соціологи називають покоління сьогоднішніх випускників вузів втраченим. Як пише Кореспондент, ще ніколи перспективи знайти роботу для молодих фахівців не були такими туманними.

Проблема знайти роботу - у недавніх випускників у всьому світі, особливо під час кризи. Стурбовані цією тенденцією експерти Міжнародної організації праці навіть називають молодь, яка недавно встала з університетської лави, не інакше як втраченим поколінням.

Згідно з даними спостережень експертів МОП, у світовому масштабі безробіття серед молоді до кінця цього року перевищить 13%. Це найвищий рівень з 1991 року (близько 90% безробітних молодих людей живуть в країнах, що розвиваються). Рівень безробіття серед молоді в західних країнах теж найвищий за останні 20 років і наближається до 18%.

Загалом, з докризового 2007 року по кінець 2009 число безробітних у віці від 15 до 24 років у всьому світі зросло майже на 8 млн осіб. Для того, щоб краще представити масштаб лиха: десять років поспіль, починаючи з 1996 року, число безробітних зростало менш ніж всього на 200 тисяч осіб в рік.

Ситуація з пошуком роботи в Україні погіршується в повній відповідності зі світовими тенденціями. За даними Держкомстату, в перший кризовий, 2008 рік, кількість безробітних серед молоді в Україні складала понад 13% - а це в два рази вище, ніж серед всього населення (понад 6%). У 2009 році пропорція та ж: вже близько 18% безробітних серед молоді (а це практично кожен п'ятий) і близько 9% серед всього населення.

З початком кризи ринком праці правлять роботодавці, а не претенденти, підтверджують рекрутери. Четвірка найбільших в світі компаній, що надають аудиторські і консалтингові послуги, - KPMG, Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers і Deloitte, - традиційно придивлялася до недавніх випускників вузів, вважаючи за краще професійно утворювати нових співробітників усередині власної компанії.

"Але і вони зараз підвищили прохідність балу для тестування навіть на молодші позиції у відділ аудиту і юридичний відділ. Інші роботодавці під час кризи взагалі змінили політику: основний акцент був зроблений на збереженні робочих місць. А якщо нових людей і брали, то лише тих, у кого був великий досвід роботи", - заявила національний менеджер по рекрутменту кадрового холдингу АНКОР в Україні Наталія Гилета.

23-річний Дмитро, який просив не називати його прізвища, маючи ступінь магістра міжнародного бізнесу і ступінь в логістиці, три місяці безуспішно шукав роботу після закінчення київського вузу. Тепер він займається розвитком родинного бізнесу з батьками і живе в Радомишлі, в 100 км. від Києва. Все, чим йому пропонували зайнятися потенційні роботодавці, був мережевий маркетинг, або для початку роботи претенденту пропонували внести початковий капітал до 2 тисяч грн.

Піар-менеджер Executive Search агентства HR CONSULTING в Києві Катерина Панова підтверджує, що випускники без досвіду роботи справді нікому не потрібні. "Одні й ті ж відгукуються на всі [розміщені в інтернеті] вакансії, починаючи з офіціантів і закінчуючи фінансовим директором. Зарплатні чекання беруться із стелі. Людина не працювала ні дня, закінчила не Прінстон, а Політех, хоче $1000, буває, і 4000 євро", - говорить він.

За матеріалами Корреспондент.net

Система Orphus


Переглядів: 1003 | Додав: Aloha | Теги: україна, робота, студент, вуз, покоління, випускник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів