Вівторок, 23.04.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Наша Академія » Студентське життя » Академія: історія і сьогодення
Академія: історія і сьогодення
-
AdminДата: Вівторок, 22.06.2010, 19:31 | Повідомлення # 1
1-й
Група: Адміни
Повідомлень: 185
Статус: Offline
Державна академія статистики, обліку та аудиту Держкомстату України є вищим навчальним закладом четвертого рівня акредитації, який існує понад 25 років.

Як самостійний вищий навчальний заклад Академія існує з 1992 року. Свою нинішню назву навчальний заклад отримав відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України, № 89-р від 24 лютого 2003 року. З 2000 р. по 2003 р. це був Інститут статистики, обліку та аудиту Держкомстату України, з 1992 р. по 2000 р. - Інститут підготовки спеціалістів статистики та ринку.

До цього він був Українським філіалом Московського Міжгалузевого Інституту підвищення кваліфікації працівників обліку та статистики Держкомстату СРСР, де навчались фахівці обліково-економічних спеціальностей колишнього Радянського Союзу: від Прибалтики до Камчатки.

З проголошенням незалежної України навчальний заклад змінив свій статус та концепцію освітньої діяльності, спрямувавши її на підготовку та перепідготовку фахівців економічних спеціальностей.

Основними подіями в історії Академії є:
Створення Національного центру обліку та аудиту на початку становлення вітчизняного аудиту згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 грудня 1993 року №1042-р. На навчальний заклад покладено обов'язки щодо здійснення підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації бухгалтерів та аудиторів, розроблення і видання методичних і навчальних посібників з обліку, аналізу, аудиту та аудиторської діяльності.
Ліцензування та акредитація Міністерством освіти і науки України освітньої діяльності Академії за спеціальностями: "Облік і аудит", "Економічна статистика", "Фінанси", "Економічна кібернетика", "Банківська справа", "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності".
Створення мережі філій у Білій Церкві, Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Сімферополі, Сумах, Херсоні, Черкасах, Чернівцях, Чернігові.
Включення навчального закладу згідно з постановою президії ВАК України до переліку провідних установ для експертизи дисертацій за спеціальністю 08.03.01 - Статистика та 08.06.04 - Бухгалтерський облік, аналіз і аудит.
Надання права Вченій раді Академії присвоювати вчені звання професора та доцента згідно з рішенням Міністерства освіти і науки України.
Відкриття аспірантури за спеціальностями: Статистика; Бухгалтерський облік, аналіз та аудит; Демографія, економіка праці, соціальна економіка та політика.
Заснування власного періодичного фахового видання - "Наукового вісника Державної академії статистики, обліку та аудиту".
Створення відповідно до постанови президії ВАК України спеціалізованої вченої ради з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) економічних наук зі спеціальностей: 08.00.10 - "Статистика"; 08.00.09 - "Бухгалтерський облік, аналіз та аудит" (за видима экономічної діяльності).
Сьогодення Академії
Державна академія статистики, обліку та аудиту - навчальний заклад, який належить до системи державної статистики України.

Упродовж усього часу існування навчального закладу його очолює академік АЕН України, доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України Іван Ісакович Пилипенко. Завдяки його зусиллям та енергії навчальний заклад здобув академічний статус і найвищий рівень акредитації.
Перший проректор доктор економічних наук, професор
Володимир Олександрович Шевчук.
Тел./факс: (8 044) 482 16 27; е-mail: sva@dasoa.edu.ua
Проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків кандидат економічних наук, професор ДАСОА Володимир Іванович Карпов.
Тел./факс: (8 044) 486-30-62; е-mail: karpov@dasoa.edu.ua
Проректор з навчально-педагогічної роботи з філіями - кандидат технічних наук, академік Аерокосмічної Академії України Володимир Григорович Крамарєв.
Тел./факс: (8 044) 489 31 05; е-mail: ncau@dasoa.edu.ua
Проректор з АГР А.Ф.Гайдай.
Тел.: (8 044) 489 08 06
(8 044) 489 08 06

В Академії працюють відомі вчені: доктори наук, професори С.С.Герасименко, В.Г.Єременко, О.П. Жук, В.А.Кадієвський, В.С. Михайлов, Ф.В.Моцний, І.Ф.Надольний, О.Г.Осауленко, Н.О.Парфенцева, I.I.Пилипенко, О.П.Сологуб, В.О.Шевчук та ін.

Крім того, до навчального процесу залучаються провідні вчені, спеціалісти міністерств і відомств, аудиторських фірм, банків України. Викладачі Академії є авторами багатьох монографій, навчальних посібників, підручників, наукових розробок.

Прийом до Академії здійснюється за галуззю знань 0305 "Економіка і підприємництво" за напрямами:
"Прикладна статистика";
"Облік і аудит";
"Економічна кібернетика";
"Фінанси і кредит";
"Банківська справа";
"Менеджмент".

Надається друга вища освіта (“Прикладна статистика”, “Облік і аудит”).

Для абітурієнтів Академії діють безкоштовні підготовчі курси, випускники яких зараховуються до навчального закладу поза конкурсом, за результатами іспитів.

Академія готує фахівців для установ та організацій Державного комітету статистики, Міністерства фінансів, Державної податкової адміністрації, Державного казначейства, Державної контрольно-ревізійної служби, аудиторських фірм, державних і комерційних банків та інших суб'єктів підприємницької діяльності.
Підготовка студентів здійснюється за денною та заочною формами навчання. Після закінчення навчання видається диплом державного зразка.
У структурі навчального закладу діють факультети:
Фінансовий факультет. Декан факультету - кандидат економічних наук, доцент Людмила Євгенівна Момотюк.
Тел./факс: (8 044) 484-47-90; е-mail: momotyuk@dasoa.edu.ua
Факультет банківської справи. Декан факультету - кандидат економічних наук, доцент Олексій Іванович Пилипенко.
Тел./факс: (8 044) 489-66-58; е-mail: fak_bs@dasoa.edu.ua
Факультет обліку та аудиту. Декан факультету - кандидат економічних наук, доцент Світлана Петрівна Червона.
Тел./факс: (8 044) 486-72-86; е-mail: st_dek@dasoa.edu.ua
Факультет статистики, економічної кібернетики і менеджменту. Декан факультету - кандидат технічних наук, доцент Яків Якович Карчев.
Тел./факс: (8 044) 486-72-96; е-mail: dasoa@dasoa.edu.ua
Заочний економічний факультет. Декан факультету - кандидат фізико-математичних наук, професор ДАСОА Леонтій Васильович Дериглазов.
Тел./факс: (8 044) 484-47-74; е-mail: delv5@dasoa.edu.ua
Факультет дистанційного навчання. Декан факультету - кандидат технічних наук, доцент Ніна Миколаївна Товмаченко.
Тел./факс: (8 044) 486-30-62; е-mail: prometey@dasoa.edu.ua
Кафедра фінансів. Завідувач кафедри - заслужений економіст України, Президент Спілки аудиторів України, член Аудиторської палати України, академік АЕН України, доктор економічних наук, професор Іван Ісакович Пилипенко.
Кафедра аудиту. Завідувач кафедри - доктор економічних наук, професор Володимир Олександрович Шевчук.
Кафедра статистики. Завідувач кафедри - заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Неля Олексіївна Парфенцева.
Кафедра бухгалтерського обліку. Завідувач кафедри – кандидат економічних наук, доцент Володимир Павлович Пантєлєєв.
Кафедра банківської справи.
Кафедра теорії бухгалтерського обліку. Завідувач кафедри - доктор економічних наук, професор Наталія Михайлівна Малюга.
Кафедра фундаментальних економічних дисциплін. Завідувач кафедри - заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Володимир Григорович Єременко.
Кафедра економічної кібернетики. Завідувач кафедри - доктор економічних наук, професор Володимир Андрійович Кадієвський.
Кафедра прикладної математики. Завідувач кафедри - лауреат Державної премії України, доктор фізико-математичних наук, професор Федір Васильович Моцний.
Кафедра економіки підприємств. Завідувач кафедри - кандидат економічних наук, доцент Валентина Вікторівна Попова.
Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності. Завідувач кафедри - доктор економічних наук, професор Ігор Іванович Пузанов.
Кафедра сучасних європейських мов. Завідувач кафедри - доцент Лідія Григорівна Стрельнікова.
Кафедра інформаційних систем і технологій. Завідувач кафедри - кандидат технічних наук, доцент Валерій Володимирович Козлов.
Кафедра соціально-гуманітарних дисциплін. Завідувач кафедри - кандидат педагогічних наук, доцент Галина Батрбеківна Черушева.
Кафедра філософії. Завідувач кафедри - заслужений працівник вищої освіти, доктор філософських наук, професор Іван Федотович Надольний.

Аспірантура здійснює навчання аспірантів та здобувачів на умовах контракту (за кошти юридичних або фізичних осіб) з відривом та без відриву від виробництва за спеціальностями: 08.00.10 статистика, 08.00.09 бухгалтерський облік, аналіз та аудит, 08.00.06 демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика. Вступники до аспірантури складають вступні іспити із спеціальності, філософії та іноземної мови в обсязі програм для вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації. Працевлаштування випускників - відповідно до умов контракту. Завідуюча відділу аспірантури - кандидат економічних наук Колодяжна Олена Іванівна.
Документи приймаються за адресою:
04107, м. Київ, вул. Підгірна, 1, кімн. 60. Телефони для довідок: 484-49-41.
Відповідно до постанови Президії Вищої атестаційної комісії України №415 від 15.06.2007 року в Державній академії статистики, обліку та аудиту створено Спеціалізовану вчену раду Д.26.870.01 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) економічних наук зі спеціальностей: 08.00.10 - статистика; 08.00.09 - бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності). Голова Спеціалізованої вченої ради - доктор економічних наук, професор Пилипенко Іван Ісакович, ректор Академії.

Академія також має розгалужену по Україні систему відокремлених підрозділів (15 філій, 4 коледжі, 3 навчально-консультаційні центри). Академія та її відокремлені підрозділи мають необхідну матеріально-технічну базу, кваліфікований викладацький склад з великим досвідом підготовки фахівців. Загальна чисельність студентів понад десяти тисяч чоловік.

У структурі Академії створено окремий підрозділ - Національний центр обліку та аудиту, що став єдиною в Україні навчальною структурою, яка офіційно готує для сертифікації вітчизняних аудиторів. Очолює Національний центр обліку та аудиту кандидат економічних наук, доцент Гарольд Вікторович Корнієнко.
Тел./факс: (8 044) 484-47-76; е-mail: ncau@dasoa.edu.ua

Академія разом з Держкомстатом України, НТК статистичних досліджень, НАДУ при Президентові України є співзасновником міжнародного журналу “Статистика України”. З 2003 року у навчальному закладі засновано власне періодичне фахове видання - щоквартальний "Науковий вісник Державної академії статистики, обліку та аудиту". Видання покликане висвітлювати діяльність науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів, здобувачів і студентів Академії та її філій, а також науковців, педагогів і практиків тих закладів, установ та організацій, які співпрацюють з Академією. Відповідальний за випуск щоквартального фахового видання - Віталій Петрович Арендар.
Тел./факс: (8 044) 484-49-91, (8 044) 486-30-62
е-mail: uch_chast@dasoa.edu.ua

Студентське життя

В Академії працює студентській парламент, випускається своя газета “Sans Phrases” (“Нічого зайвого”). Газета присвячена інформації про економічні події, міжнародні новини, про студентське життя та проблеми формування культури спілкування та міжособистісних стосунків. Про свої наукові досягнення студенти доповідають на наукових студентських конференціях, а також приймають участь в олімпіадах з математики, статистики та ін. Успіхи студентської науки результат плодотворної праці студентів, наукових керівників, а також моральної та фінансової підтримки ректорату та студентського парламенту.
Студенти приймають активну участь в спортивних змаганнях. В Академії проводяться розважальні програми: КВК, Міс ДАСОА, Містер ДАСОА, Music ДАСОА.

В Академії ведеться підготовка фахівців високої кваліфікації для потреб національного господарства, є необхідна матеріально-технічна база, бібліотека, спортивний зал, програмне та технічне забезпечення навчальних дисциплін, створено комп'ютерний центр, аудиторії якого обладнані сучасними засобами обчислювальної техніки, підключеними до мережі Internet.

Термін навчання - від 1,5 до 5 років залежно від базової освіти та форми навчання. Випускники шкіл при денній формі навчання отримують освіту за вищеназваними спеціальностями за 5 років, випускники технікумів та коледжів - за 4 роки, особи з вищою освітою одержують другу вищу освіту за заочною формою навчання за 1,5 роки. Особи з дипломами молодших спеціалістів можуть бути зараховані на третій курс Академії, якщо їх спеціальність відповідає тій, яку вони прагнуть здобути в Академії, і на другий курс - в решті випадків. Навчання платне. Рівень оплати нижчий, ніж в інших вищих навчальних закладах Києва. Завідувач приймальної комісії Боярин Лариса Олександрівна.
Тел.: (8 044) 484-47-78
(8 044) 484-47-78
е-mail: pr_com@dasoa.edu.ua

Державна академія статистики, обліку та аудиту сприяє формуванню в Україні нової генерації висококваліфікованих спеціалістів. Мета освітньої діяльності Академії - розвивати у молоді здібності до економічного мислення, аналітики та проектування, особисті якості організатора, лідера, що в сукупності забезпечують професійний успіх молодих економістів.

Академія має ліцензію Міністерства освіти і науки України серія АВ № 3951 31 від 17.12.2007 р.

Академія відповідно до рішення ДАК від 1 липня 2008 р. протокол № 72 акредитована за статусом вищого закладу IV рівня.
Сертифікат про акредитацію Міністерства освіти і науки України серія РД- IV № 117311.



NASAA, НАСУА - Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту
Ґуґл в допомогу!
 
-
СОНЬКАДата: Четвер, 29.07.2010, 02:00 | Повідомлення # 2
Новачок
Група: Студенти
Повідомлень: 1
Статус: Offline
bye
 
Форум » Наша Академія » Студентське життя » Академія: історія і сьогодення
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів