П`ятниця, 19.04.2024, 05:55
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2011 » Квітень » 2 » Німеччина вирішила визнати чужі дипломи
09:02
Німеччина вирішила визнати чужі дипломи


Працевлаштуватися в Німеччині стане трохи легше.

Влада Німеччини схвалили закон, який полегшить працевлаштування в країні кваліфікованих мігрантів. Зміни торкнуться питань визнання іноземних дипломів та атестатів, з допомогою яких можна підтвердити свою освіту.

На даний час в Німеччині проживає майже 300 тис. іноземців переважно з країн, що не входять в ЄС, які працюють не за фахом саме через те, що їх дипломи не були визнані. Тим часом у Німеччині дедалі гостріше постає питання про брак кваліфікованих фахівців. В одній лише галузі природничих і технічних наук бракує 117 тис. фахівців.

Як пише Deutsche Welle, згідно з новими правилами, протягом трьох місяців після подачі всіх необхідних документів власникам дипломів , отриманих за межами ЄС, повинна бути дана офіційна відповідь про визнання диплома. У разі відмови відповідь має містити інформацію про те, яке післядипломне навчання необхідно для повного підтвердження кваліфікації.

«По всьому світу йде конкурентна боротьба за світлі голови. Тому нам необхідно оптимально використовувати потенціал всіх тих, хто у нас живе », - цитує агентство Reuters слова ініціатора законопроекту міністра освіти Анетта Шаван.

Нові правила будуть діяти у відношенні дипломів усіх країн - не членів ЄС і будуть поширюватися на тих іноземців, хто вже живе в Німеччині і хто хоче туди переїхати.

Експерти схвалили рішення, прийняте урядом країни. «У нас вже брак 400 тис. інженерів», - заявив Associated Press президент Торгово-промислової палати Німеччини Ханс Хайнріх Дріфтман. «Ми втрачаємо 1% економічного зростання, і в майбутньому ситуація з браком фахівців тільки погіршиться», - попередив він.

Представники ТПП Німеччини раніше неодноразово попереджали, що старіюче населення Німеччини серйозно загострює проблему нестачі кадрів, тому суспільство «має бути більш терпимим до мігрантів». За їх прогнозами, в наступні 15 років Німеччини може не вистачити більше 5 млн робочих.

Тривогу б'ють і в німецькій Асоціації інженерів. Минулого місяця в країні було понад 80 тис. вакансій на посаду інженера. Медицині не вистачає 12 тис. лікарів і 3 тис. терапевтів, каже представник Асоціації докторів Німеччини.

Згідно з новими правилами, визнаний в одній з федеральних земель диплом вважається дійсним по всій Німеччині. Єдині критерії підтвердження диплома будуть опубліковані на сайті Міністерства економіки Німеччини. Однак для того щоб правила вступили в законну силу, спочатку вони повинні бути схвалені обома палатами німецького парламенту. Очікується, що це станеться до кінця року.

Джерело: dengi.ua

Система Orphus


Переглядів: 3356 | Додав: Aloha | Теги: РИНОК ПРАЦІ, робота за кордоном, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів