П`ятниця, 19.04.2024, 20:31
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » 2011 » Лютий » 15 » Погане опалювання НАСОА або Зима 2011
00:28
Погане опалювання НАСОА або Зима 2011



Погане опалювання НАСОА або Зима 2011

Останнім часом дуже помітне похолодання (лютий місяць 2011 року) і хотілося б звернути увагу Адміністрацію Академії, а особливо пана Ректора (Пилипенка І.І.) до того, що в другому корпусі нашої чудової Академії дуже погане опалювання, температура складає приблизно 10 -12 градусів за Цельсієм (вимірювали в різних аудиторіях, які виходять вікнами на вхід академії), особливо на 1му, 6му поверхах.

Дуже погано навчатись в таких умовах. Потрібно одягатись не те що тепло, а одягатись повністю від капелюха закінчуючи зимовою теплою курткою, відчуття ніби ми не в аудиторії а на вулиці стоїмо і мерзнемо. Накого біса ми повинні терпіти такі умови... ми ж платимо за комфортні умови, а не за такі, коли нам приходять і кажуть "...Може ми проведемо пару на коридорі...?!" як так виходить, що в коридорі тепло, а в аудиторії так холодно, що всі кінцівки відмерзають...
І невже студентам байдуже на це... невже їм набагато цікавіше "пасонути" і відпроситись ніж "добитись" нормальних умов і почати нормально навчальний процес... як в таких умовах можна отримувати і засвоювати знання, коли весь організм хоче сказати "...ти вбиваєш власний організм..."

Якщо хтось не знаю то згідно законодавства...

підставою є п.5.5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01, яким передбачено, що

"У приміщеннях шкіл відносна вологість повітря має бути 40-60%; температура повітря в класах і кабінетах 17-20 град. C, в майстернях по обробці металу і дерева 16-18 град. C, в спортивному залі 15-17 C, в роздягальнях при спортивному залі 19-23 град. C, в актовому залі 17-20 C, в бібліотеці 16-18 град. C, в медичних кабінетах 21-23 град. C, в рекреаціях 16-18 град. C, в спальних приміщеннях 18-20 град. C; в умивальних 20-23 град. C; у вестибюлі, гардеробі 16-19 град. C; в туалетах 17-21 град. C; в душових не нижче 25 град. C."

А також, те до чого призводить охолодження організму (4.2 Метеорологічні умови та їх вплив на організм) :

Під дією низьких температур настає холодовий дискомфорт, який призводить до сильного охолодження. При температурі тіла +24С настає смерть.

В умовах низьких температур може спостерігатися загальне або місцеве переохолодження, що сприяє розвитку простудних захворювань. За таких умов знижується чутливість шкіри, вона стає припухлою із синюшним відтінком..

Отже, тривала дія холоду може призвести до патологічного порушення функціонального стану організму або його окремих систем.

Тому подумаєте всі, чи хочете Ви постійно пасувати пари і просто забивати на те, що робиться в Академії (це стосується як першого курсу так і останнього) і попросту недоотримати всіх знань, які б ви могли почути записати і осягнути на "пасонутих" парах... Чи краще все ж "добитись" і відписатись в коментарях на цій сторінці, що ви думаєте про це і знаходити вихід з цієї ситуації писати листа на ім*я Ректора чи можливо цього буде мало???...

Студент Старшого курсу

Система Orphus


Переглядів: 1003 | Додав: Aloha | Теги: зима в Академії, погане опалювання, навчання взимку, зима НАСОА, холодні аудиторії, опалювання НАСОА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Aloha  
0
Бачив як наш Проректор перевіряв (руками трогав) батарею, як не крути але це вже позитивно, що Адміністрація звернула увагу.
Цікаво було навіть, коли я сам потрогав батарею, то зрозумів, що опалення є і навіть достатнє (гаряча батарея більше 5сек не втримати), але навпно тут все залежить від інших факторів таких як ізоляція приміщень, напевно тепло не зберігається а просто через щілини виходить і холод так само заходить... хоча я можу помилятись в факторах, як спричиняють до того що так холодно в аудиторіях, але факт того що там холодно визнають всі це точно.

1 Admin  
0
Лист було відправлено на оф. електронну адресу Ректора. Чекаємо на реакцію. wink



Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаво!







Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів