Вівторок, 16.04.2024, 09:45
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Навчальні матеріали (все, що не ввійшло в Бібліотеку файлів) » Банківська справа » Банківська система Сінгапуру (Банковская система Сингапура)
Банківська система Сінгапуру
-
AlohaДата: Неділя, 06.03.2011, 11:20 | Повідомлення # 1
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline

Сінгапур є одним з провідних фінансових центрів світу і головним розподільчим вузлом фінансів у Південно-Східній Азії.
Не дивно тому, що країна створила одну з найбільш передових банківських систем світу, що нараховує, приблизно, 700 місцевих та іноземних банківських і фінансових установ, що надають послуги починаючи від споживчого банківського обслуговування та управлінням активами і закінчуючи біржовими, банківськими інвестиційними та спеціалізованими стразового послугами.

Провідними банками Сінгапуру є АБН АМРО, Сітібанк, ДБС, ЕйчЕсБіСі, ОуЕсБіСі, Стандард Чартерд і ЮОБ. Центральним банком країни є Грошово-кредитна адміністрація Сінгапуру (MAS), яка визначає монетарну політику, регулює діяльність банківських та фінансових установ і випускає валюту. Незважаючи на відсутність в даний час підтримується урядом програми страхування депозитів, MAS планує створення такої системи в найближчому майбутньому. Діяльність комерційних банків в Сінгапурі ліцензується і підпорядковується Закону про банківську діяльність.

Комерційні банки можуть займатися всіма можливими видами банківської діяльності. Крім надання комерційних банківських послуг, у тому числі приймання депозитів, чекових розрахунків і кредитування, банки можуть також займатися будь-яким іншим видом банківського бізнесу, який регулюється або дозволяється MAS, включаючи консультаційні послуги в сфері фінансів, брокерські послуги у сфері страхування та послуги з розміщення капіталу на ринку. (Розділ 30 Закону про банківську діяльність встановлює всі можливі види банківської діяльності).

Комерційні банки та їх представники не обов'язково повинні окремо ліцензуватися для здійснення такої діяльності, але зобов'язані дотримуватися вимог кодексу поведінки при здійсненні господарської діяльності, яке пропонується в Законі про фінансові консультантів (IA) і Законі про цінні папери і ф'ючерсах (SFA), відповідно. У липні 2001 р. Закон про банківську діяльність був змінений, заборонивши банкам займатися нефінансової діяльністю. Банкам надали три роки, до липня 2004 р., на завершення своєї нефінансової діяльності. У серпні 2003 р. цей пільговий період був продовжений ще на 2 роки до липня 2006 р. для тих банків, які звернулися до MAS з проханням про продовження. В даний час в Сінгапурі функціонують 113 комерційних банків. П'ять з них зареєстровані на місцевому рівні і належать трьом вітчизняним банківським групам. Комерційні банки працюють як банки, що надають повний набір послуг, оптові банки або офшорні банки.

Банки, що надають повний набір послуг

Надають повний набір послуг банки можуть надавати всі послуги, передбачені Законом про банківську діяльність. В даний час в Сінгапурі існують 28 таких банків. П'ять із них мають місцеву реєстрацію і належать 3 вітчизняним банківським групам, а інші 23 банку є філіями банків, зареєстрованих за кордоном. Шість з цих 23 філій іноземних банків одержали привілей реалізовувати повний набір банківських послуг. Іноземні банки, що надають повний набір послуг і користуються зазначеної привілеєм, можуть мати лише 15 відділень і / або окремих від їхніх офісів банкоматів, з яких максимум 10 можуть бути відділеннями філій. Ці банки можуть використовувати банкомати спільно між собою і вільно змінювати місцезнаходження своїх відділень. З 1 липня 2002 мають привілеї банки отримали дозвіл надавати дебетові послуги по мережі EFTPOS (електронні перерахування коштів), пропонувати Додатковий пакет пенсійного забезпечення, використовувати інвестиційні рахунки (CPF Investment Scheme accounts) та приймати термінові депозити в рамках інвестиційної схеми і схеми з мінімальною сумою депозиту.

Гуртові банки (Оптові)

Гуртові банки можуть займатися такою ж банківською діяльністю, що і банки, що надають повний набір послуг за винятком того, що вони не мають права надавати роздрібні банківські послуги з сінгапурським доларом. Вони функціонують відповідно до виданих MAS Рекомендаціями по роботі оптових банків. У Сінгапурі є 37 оптових банків, і всі вони є філіями закордонних банків.

Офшорні банки

Офшорні банки мають право займатися такими ж видами діяльності, що і банки, які надають повний набір послуг, і оптові банки при здійсненні діяльності з азіатськими валютами, вираженими в одиницях азіатських валют (ACU). Одиниці азіатських валют - це бухгалтерська одиниця, використовувана банками для обліку всіх своїх операцій в іноземних валютах, здійснених на азіатському доларовому ринку. Операції банків в сінгапурських доларах враховуються окремо у внутрішніх банківських одиницях (DBU). Обсяг операцій, здійснених у внутрішніх банківських одиницях офшорними банками дещо обмежений в частині операцій з резидентами в порівнянні з оптовими банками. ООфшорні банки функціонують відповідно до виданих MAS Рекомендаціями для офшорних банків.

У рамках програми лібералізації діяльності банків офшорним банкам була надана велика свобода дій при здійсненні оптових операцій з сінгапурським доларом. Ліміт видачі позичок у сінгапурських доларах для офшорних банків було збільшено до 500 млн. Тепер ці банки можуть здійснювати операції «своп» у сінгапурських доларах стосовно до надходжень від випуску сінгапурських доларових облігацій, якими такі банки управляють або випускають.

Всього в Сінгапурі функціонують 48 офшорних банків, і всі вони є філіями закордонних банків.

Торговельні банки

Крім описаних трьох категорій комерційних банків існують фінансові установи, які можуть працювати як торгові банки. Торговельні банки схвалені Грошово-кредитної Адміністрацією відповідно до законодавства, та їх діяльність підпорядковується Директивам про торговельні банках. Операції таких банків в одиницях азіатських валют також виконуються у відповідності з Законом про банківську діяльність. Як правило, торгові банки займаються фінансуванням корпоративних осіб, підпискою на випущені акції та облігації, злиттям і приєднанням компаній, управлінням інвестиційними портфелями, консультуванням з менеджменту та іншими оплатній діяльністю. Більшість торговельних банків з дозволу MAS працюють з одиницею азіатських валют, через яку вони конкурують з комерційними банками на азіатському доларовому ринку. Що стосується DBU, то торгові банки не мають права приймати депозити до запитання, ощадні депозити або позичати кошти у населення. Разом з тим, їм дозволено приймати депозити або позичати кошти у банків, фінансових компаній, акціонерів і компаній, контрольованих їх акціонерами. Всього в Сінгапурі діють в даний час 52 торгових банку.

Фінансові компанії

Фінансові компанії концентрують свою діяльність на фінансуванні в невеликих розмірах, у тому числі кредитують придбання в розстрочку автомобілів, товарів тривалого користування, і видають позики для придбання житла. Фінансові компанії отримують ліцензії і функціонують відповідно до Закону щодо фінансових компаній. Фінансові компанії не мають права відкривати депозитні рахунки, за якими можна знімати кошти на вимогу за чеками, векселями або платіжною вимогою. Їм також не дозволяється надавати незабезпечений кредит на суму понад 5 000 сінгапурських доларів будь-якій особі або для здійснення угоди в будь-якій іноземній валюті, золоті або інших дорогоцінних металах, або купувати пакети акцій, деноміновані в іноземній валюті, акції або боргові цінні папери. Однак, фінансові компанії, що володіють капіталом понад 10 млн сінгапурських доларів, можуть, звертатися з проханнями про дозвіл здійснювати операції в іноземних валютах, дорогоцінних металах та акціях, деномінованих в іноземних валютах. Такий дозвіл видається за умови, що в будь-який момент часу сукупна сума наданого кредиту в іноземній валюті не перевищить 10% капіталу фінансової компанії. У Сінгапурі функціонують 3 фінансових компанії.

Деякі основні фінансові установи, які функціонують у Сінгапурі у відповідності з ліцензією на надання повного спектру послуг:

АБН АМРО БАНК НВ (ABN AMRO BANK NV)
АМЕРІКАН ЕКСПРЕС БАНК ЛТД. (AMERICAN EXPRESS BANK LTD) (AMERICAN EXPRESS BANK LTD)
БАНГКОК БАНК ПАБЛІК КОМПАНІЇ ЛІМІТЕД (BANGKOK BANK PUBLIC COMPANY LIMITED) COMPANY LIMITED)
БАНК ОВ АМЕРИКА, Нешнл АССОСІЕЙШН (BANK OF AMERICA, NATIONAL ASSOCIATION)
БАНК ОВ ЧАЙНА ЛІМІТЕД (BANK OF CHINA LIMITED)
БАНК ОВ ІСТ Ейша ЛТД. (BANK OF EAST ASIA LTD) (BANK OF EAST ASIA LTD)
БАНК ОВ ІНДІЯ (THE BANK OF INDIA)
БАНК ОВ ТОКІО-МІЦУБІСІ, ЛТД. (BANK OF TOKYO-MITSUBISHI, LTD) (BANK OF TOKYO-MITSUBISHI, LTD)
БНП Паріба (THE BNP PARIBAS)
КАЛІОН (CALYON)
Сітібанк НА (CITIBANK NA)
Сітібанк СІНГАПУР ЛІМІТЕД (CITIBANK SINGAPORE LIMITED)
ЕйчЕл БАНК (HL BANK)
ГОНКОНГ ЕНД ШАНХАЙ БАНКІНГ КОРПОРЕЙШН ЛІМІТЕД (HONGKONG AND SHANGHAI BANKING CORPORATION LIMITED)
Індіан БАНК (THE INDIAN BANK)
Індіан ОВЕРСІЗ БАНК (INDIAN OVERSEAS BANK)
18. Дж.П. МОРГАН ЧЕЙЗ БАНК Н.А. (JPMORGAN CHASE BANK, NA) (JPMORGAN CHASE BANK, NA)
МАЛАЙАН БАНКІНГ БХД (MALAYAN BANKING BHD)
ПТ БАНК Негара ІНДОНЕЗІЯ (ПЕРСЕРО) ТБК (PT BANK NEGARA INDONESIA (PERSERO) TBK)
ЕрЕйчБі БАНК БЕРХАД (RHB BANK BERHAD)
Сазерна БАНК БЕРХАД (SOUTHERN BANK BERHAD)
Стандард ЧАРТЕРД БАНК (STANDARD CHARTERED BANK)
СУМІТОМО Міцуї БАНКІНГ КОРПОРЕЙШН (SUMITOMO MITSUI BANKING CORPORATION)
ЮКО БАНК (UCO BANK)

Прикріплення: 9890822.jpg (10.7 Kb)
 
-
AlohaДата: Четвер, 10.03.2011, 06:52 | Повідомлення # 2
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Список скорочень

ABS
Association of Banks in Singapore Асоціація банків в Сінгапурі
BCCS
Board of Commissioners of Currency, Singapore Рада уповноважених валюти, Сінгапур
BCS
Banking Computer Services Pte Ltd Комп'ютерні послуги Банківські Pte Ltd
CCA
Controller of Certification Authorities Контролер сертифікації
CDP
Central Depository (Pte) Limited Центральний депозитарій (Pte) Limited
CTS
Cheque Truncation System Чек усікання система
DCSS
Debt Securities Clearing and Settlement System Боргові цінні папери систему клірингу та розрахунків
ECS
Electronic Clearing System Електронний клірингу
EPTC EPTC
Electronic Payments Technical Committee Електронні платежі Технічний комітет
FOP
Free of payment Без оплати
IBG
Interbank GIRO Міжбанківський GIRO
IDAS
Institutional Delivery Affirmation System Інституційна система Підтвердження доставки
IFT
Interbank Funds Transfer Міжбанківський переказ платежів
IOB
Internet-only bank Інтернет-єдиний банк
MAS
Monetary Authority of Singapore Валютне управління Сінгапуру
MCB
Minimum Cash Balances Мінімальні резерви на рахунках
MEPS
MAS Electronic Payment System MAS Система електронних платежів
MLA
Minimum Liquid Assets Мінімальні ліквідні активи
NETS
Network for Electronic Transfers (Singapore) Pte Ltd Мережа електронних переказів (Сінгапур) Pte Ltd
QFB
Qualifying full bank Кваліфікаційні повний банк
QOB
Qualifying offshore bank Кваліфікаційні офшорний банк
SACH
Singapore Automated Clearing House Сінгапур Автоматизована посередництва
SCHA
Singapore Clearing House Association Сінгапур Інформаційного центру Асоціації
SGDCCS
Singapore Dollar Cheque Clearing System Сінгапурський долар чеками клірингу
SGS
Singapore Government Securities Державних цінних паперів Сінгапур
SGX
Singapore Exchange Сінгапурська біржа
USDCCS
US Dollar Cheque Clearing System Долар США чеками клірингу


Повідомлення відредагував Aloha - Четвер, 10.03.2011, 06:53
 
-
AlohaДата: Четвер, 10.03.2011, 06:59 | Повідомлення # 3
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Введення

Платіжна система включає в себе культурні, політичні, правові, економічні та бізнес-практики та
механізмів, які у рамках ринкової економіки, щоб визначити, зберігати і мінової вартості або права власності
goods and services. товари і послуги. У своїй найпростішої формі оплати пов'язано або з торгівлі між покупцями і
продавці на ринку або з фінансових зобов'язань.
Сучасні платіжні системи в ринковій економіці можуть бути змодельовані в трьох основних сегментах:
по-перше, інструменти, використовувані для доставки платежів, по-друге, клірингу та розрахунків, які беруть участь у
оплаті угод, і, нарешті, фактичний переказ грошових коштів між установами.
Платіжна система Сінгапуру розвивалася протягом багатьох років, спонукуваний технічного прогресу, зміни потреб споживачів і розвитку нових фінансових заходів. Вона змінилася з одного, яка була заснована в основному на папері і касових операцій одного сьогодні, що має широкий спектр безготівкових платежів документів, а також ефективне і надійне клірингових і розрахункових систем.
У Сінгапурі, загальні методи створення роздрібних платежів крім використання валюті складають
стримувань і міжбанківських дебетових і кредитних GIRO переказів, а також платіжних карт (зберігається значення, дебетові і кредитні карти). Клієнтів банки можуть також використовувати свої дебетові карти, щоб сторонні кошти рахунки перекази і зробити оплату рахунків в обране комерційних і державних установ за допомогою банкоматів.
Зовсім недавно "клієнтів банки були в змозі зробити оплату рахунків і сторонніх грошових переказів
через телефон, мобільний і банківських послуг в Інтернет.
Валютне управління Сінгапуру (MAS) працює в режимі реального часу система валових розрахунків, MAS
Система електронних платежів, за великі суми в місцевій валюті міжбанківських грошових переказів та врегулювання
з scripless Сінгапур державних цінних паперів.
Прикріплення: 8040563.txt (3.6 Kb)
 
-
AdminДата: Четвер, 10.03.2011, 23:59 | Повідомлення # 4
1-й
Група: Адміни
Повідомлень: 185
Статус: Offline
Економіка Сінгапуру

Сінгапур, порівняно з іншими країнами регіону, має добре розвинену ринкову економіку без помітної корупції, зі стабільними цінами на товари і високою заробітною платнею. Відсоток безробітних становить приблизно 3%. У 2005-06-му роках Світовий банк визнав економіку Сінгапуру найбільш бізнес-привабливою в світі. В місті працевлаштовані десятки тисяч спеціалістів з різних країн світу.
Економіка сильно залежить від експорту, зокрема від електроніки та виробництва.
Занепад світової економіки у 2001-03 роках завдав шкоди й Сінгапурській економіці через зниження попиту у галузі технологій. Туристичний сектор постраждав через спалах гострого респіраторного синдрому у 2003 році. Економічні показники в останні роки почали показувати позитивні результати, так, у 2004 році ВВП країни зріс на 8%, у 2005 році спостерігався зріст на 5,7%.
Галузева зайнятість населення на 2003 рік — Обробна промисловість 18%, Будівництво 6%, Перевезення та засоби сполучення 11%, Сервіс, в тому числі фінансова та комерційна діяльність 39%, інші 26%.
Сільськогосподарська продукція — гума, копра (сушене ядро кокосового горіха), фрукти та овочі, квіти, птиця, яйця, риба, акваріумна риба тощо.
Промисловості — електронна, хімічна, нафтопереробна, харчова промисловість, машинобудування.
Експортні товари — машини та механізми, зокрема електроніка, споживчі товари, хімікати, природне паливо.
У 2004 році партнери в експорті були Малайзія 15,2%,США 13%,Гонконг 9,8%,Китай 8,6%,Японія 6,4%,Тайвань 4,6%,Таїланд 4,3%,Південна Корея 4,1%.
Імпортні товари — машини та механізми, природне паливо, хімікати, харчові товари.
Партнери в імпорті на 2004 рік — Малайзія 15,3%, США 12,7%, Японія 11,7%, Китай 9,9%, Тайвань 5,7%, Південна Корея 4,3%, Таїланд 4,1%.


NASAA, НАСУА - Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту
Ґуґл в допомогу!
 
-
AlohaДата: П`ятниця, 11.03.2011, 01:03 | Повідомлення # 5
>=150
Група: Модератори
Повідомлень: 186
Статус: Offline
Офшорні банки Сінгапуру, Група азіатських валют, ACU, DBU

Сінгапур банківська система складається з двох типів фінансових установ: комерційних банків, внутрішня банківська одиниця (DBU) і офшорних банківських установ, або азіатська валютна одиниця (ACU). Внутрішні банківські підрозділи мають право проводити свої операції тільки в сінгапурському доларі, у той час операції азіатської валютної одиниці можуть проводитись у будь-якій валюті, крім долара Сінгапура.

У Сінгапурі цей вид дворівневої системи з'явився в 1970-х роках. Сінгапурська влада дозволила створення ACU в 1968 році і в перший раз перетворила Сінгапур в регіональний офшорний банківський центр. Сінгапур має перевагу часового поясу: він відкритий, коли американські ринки закрились і європейські ринки ще не відкрились. Сінгапур має гарне місце розташування і є місцем посередництва коштів, які надходять в Азію. ACU є основним інструментом для офшорних банківських операцій в Сінгапурі.

DBU операції, пов'язані з надання кредитів, прийомом депозитів і проведенням банківських операцій в сінгапурському доларі. ACU використовується в операціях з офшорними банками на Азіатському ринку долара згідно з правилами, встановленими ЦБ Сінгапуру (MAS), який відповідає за регулювання та нагляд за банківським сектором. Слід зазначити, що резиденти і нерезиденти немають ніяких обмежень на переміщення коштів між ACU і DBU.

Для залучення багатонаціональні фінансові установи офшорних банків Сінгапуру ACU користується пільговим режимом нагляду, на відміну від DBU. Наприклад ACU не підлягає мінімальному резервуванню, як DBU. Через ACU у банківських установах в Сінгапурі можуть прийматись депозити і надаватись кредити у різних валютах, крім Сінгапурського долару для створення азіатського доларового ринку, що є аналогом Євродоларового ринку в Лондоні.

Основні відмінності:
1. DBU заборонено інвестувати більше 2% капіталу в будь-яку компанію або проект, ACU немає цього правила;
2. DBU заборонено інвестувати більше 20% свого капіталу в будь-яку частину нерухомого майна, ACU немає цього правила;
3. ACU позбавлений від вимог щодо ліквідності і мінімальних резервів.

Прикріплення: 11032011.txt (5.4 Kb)
 
Форум » Навчальні матеріали (все, що не ввійшло в Бібліотеку файлів) » Банківська справа » Банківська система Сінгапуру (Банковская система Сингапура)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів