Субота, 27.04.2024, 00:56
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » Архів матеріалів

Гроші підуть на реалізацію освітніх програм.
Китай надасть безвідплатну допомогу Україні в розмірі 25 мільйонів юанів. Про це повідомив журналістам сьогодні в Пекіні перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Він уточнив, що ці кошти (близько 4 млн. Доларів) ... Читати далі »

Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 05.09.2010 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень, що мають на меті вдосконалення та розвиток системи вищої освіти

Зокрема Уряд України, розпорядженням № 1728-р, затвердив план заходів щодо розвитку вищої освіти на період до 2015 року, що передбачає оптимізацію мережі державних вищих навчальних закладів шляхом централізації управління ними та утворення багатопрофільних ... Читати далі »

Переглядів: 818 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Таку думку під час прес-конференції в "Обозревателе" висловила екс-начальник Головного управління освіти і науки м.Києва Лілія Гриневич

"Вступна кампанія цього року - окрема тема, тому що знайшлося дуже багато ніш, через які приймальні комісії вимагали гроші", - сказала вона, повідомляє ОБОЗ.ua.

Гриневич додала, що також непрозоро використовувався механізм оповіщення абітурієнтів про наявність вільних місць.

"Значна частина приймальних комісій не оприлюднила інформацію за новими списками після того, як частина абітурієнтів забрала документи для вступу до інших вузів", - розповіла вона.

Таким чином, вступити на звільнені місця державного замовлення змогли тільки абітурієнти, які "мали зв'язки з приймальними комісіями", - заявила Гриневич.

Як повідомлялося р ... Читати далі »

Переглядів: 697 | Додав: Admin | Дата: 01.09.2010 | Коментарі (0)

Кабмін прийняв кілька постанов, що стосуються освіти, серед яких - перелік платних послуг, які можуть надаватися у ВНЗ.

У переліку є як ті, які вже дуже давно є платними (наприклад, ламінування, ксерокопіювання або одержання другого вищої освіти), так і нові ("пеня" за пропущені заняття й за послуги бібліотек у неробочі години). Студенти говорять: неофіційно в деяких ВНЗ за це вже давно беруть гроші.

Керівництво ВНЗ говорить, що платні послуги - рішення вірне: "Викладачеві за понаднормову роботу потрібно платити? Так", - упевнений ректор Тернопільського педагогічного університету Володимир Кравець.

Студенти нововведеннями незадоволені, але відзначають, що "розкривати гаманець" звикли: " У нас пропуск заняття з неповажної причини - 28 ... Читати далі »

Переглядів: 801 | Додав: Admin | Дата: 31.08.2010 | Коментарі (0)

Прокуратура міста Києва проводить перевірку Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка на предмет можливих зловживань під час вступної кампанії

Про це повідомляє "Українська правда".

"Перевірка проводиться за дорученням Генпрокуратури. Підставою стали повідомлення в ЗМІ щодо можливих порушень під час вступної кампанії до цього навчального закладу", - повідомила співробітниця прес-служби прокуратури ... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за підготовку магістрів обраними вищими навчальними закладами

Про це він заявив на прес-конференції після засідання Уряду, присвяченого питанням підготовки до нового навчального року.

Свою позицію міністр пояснив тим, що відповідно європейським традиціям освіти магістр є не тільки вищою ланкою в системі отримання вищої освіти, а й першим науковим ступенем. ... Читати далі »

Переглядів: 751 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає за потрібне вибудувати нову модель взаємодії системи освіти та реального сектора економіки

Про це він заявив відкриваючи спеціальне засідання Кабінету Міністрів, яке було присвячене питанням освіти.

"Уряд готовий підтримати конкурентоспроможні напрямки та проекти освіти для фундаментальної науки. Що ж до спеціальностей, які запитані в реальному секторі економіки, в бізнесі - тут необхідно будувати нову систему взаємодії вузів і народного господарства", - наголосив Азаров.

Прем’єр-міністр зазначив, що у бюджеті на 2011 рік Уряд планує суттєво збільшити видатки державного бюджету на освіту, проте з масштабним реформуванням освіти державна скарбниця наодинці в найближчі роки не впорається.

У цьому контексті Глава Уряду вважає, що необхідно розвивати науково-інноваційні центри на базі вузів.

Так, за його словами, досвід провідних іноземних університетів демонструє, що вони є науково-інноваційними центрами, які залучають до своєї робо ... Читати далі »

Переглядів: 754 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє про необхідність проведення переатестації вищих навчальних закладів

Про це М. Азаров заявив сьогодні на розширеному засіданні уряду з питань освіти.

"Порівняно з 90-м роком, кількість вищих навчальних закладів збільшилась у 2,3 рази. Ми маємо загалом 861 вищий навчальний заклад, 2,6 млн. студентів. У результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми отримали страшну хворобу – розмноження дилетантів", - сказав М.Азаров.

За його словами, на фоні економічного падіння минулого року на 15% в Україні з’явились "цілі армії економістів, менеджерів, юристів, психологів".

"Звідки у нас могла взятися потрібна кількість кваліфікованих викладачів для цих спеціалістів? Яких фахівців вони могли підготувати? Для кого вони їх навчають? Ця проблема вимагає більш ефективних систем і вимог до якості вищої освіти. У першу чергу, необхідно провести атестацію вищих навчальних закладів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти і провес ... Читати далі »

Переглядів: 1943 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Про це Прем’єр-міністр М.Азаров заявив, розпочинаючи спеціальне засідання Уряду, присвячене проблемам освіти

"Президент України і Уряд визначили реформу освіти, мета якої – досягнення нової якості українського суспільства - як бази для всієї програми системних реформ, а отже, як головний пріоритет державної політики", - наголосив Микола Азаров.

Азаров зазначив, що за 19 років в Україні радянська система освіти не була демонтована, але й не була модернізована.

"Є аксіома: дійсно кардинальні, стратегічні зрушення в суспільстві, модернізація країни починаються зі зрушень в освіті. Нову Україну можуть будувати лише люди, навчені новим ... Читати далі »

Переглядів: 795 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Погано вчишся - менше отримуєш

Міністерство освіти і науки ініціює розмежування рівня стипендій в залежності від успішності студентів.

Про це на прес-конференції сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Міністр вважає ненормальною ситуацію, коли студенти з різною успішністю в навчанні отримують однакові за розміром стипендії.
Він відзначив, що вже неодноразово звертався до організацій студентського самоврядування з проханням підготувати проекти рішень про соціальні та академічних (стимулюючих творчу, ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: Admin | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Цікаво!




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів