П`ятниця, 19.04.2024, 10:46
Вітаю Вас Гість | RSS

неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА)
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту









Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Економічні новини

Головна » Архів матеріалів

Табачник готовит глобальные перемены в сфере образования и начал с правки закона о высшем образовании. Табачник готує глобальні зміни у сфері освіти і почав з провокує закону про вищу освіту.

Міністерство освіти і науки України підготувало нову редакцію закону про вищу освіту. Про це під час засідання Громадської гуманітарного ради заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Ми вже фактично завершили роботу над абсолютно новим законом, новою редакцією, а по суті це фактично новий закон про вищу освіту, разом з науковцями та фахівцями.

Зміни торкнулися фактично кожної з 72 статей закону ... Прийняття даного закону забезпечить можливість отримання реальної фінансової та організаційної автономії університетами ", - сказав міністр.

У свою чергу Президент України Віктор Янукович доручив Кабміну України надати конкретний план поліпшення ситуації в системі дошкільної ос ... Читати далі »

Переглядів: 856 | Додав: Admin | Дата: 27.08.2010 | Коментарі (0)

Шановні користувачі сайту!

Вже 19-й рік ми відзначаємо День Незалежності України!

З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і дати - 24 серпня - і значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян. І це закономірно: великі події осягаються на відстані, з плином часу.

... Читати далі »

Переглядів: 942 | Додав: Admin | Дата: 24.08.2010 | Коментарі (0)

У 2010 році у старшокурсників попитом користується сфера продажів, маркетингу та адміністративні спеціальності.

Провівши порівняльний аналіз резюме, надісланих на різні спеціальності за перше півріччя 2010 і аналогічний період минулого року, фахівці кадрового холдингу з'ясували, що серед старшокурсників попит на вакансії у сферах адміністративної роботи і продажів виріс у другому кварталі щодо 1-го кварталу поточного року. ... Читати далі »

Переглядів: 1211 | Додав: Admin | Дата: 22.08.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки вважає, що навчання у вищих навчальних закладах не може коштувати менше 8-9 тис. гривень на рік. Об этом заявил министр образования и науки Дмитрий Табачник Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник

«Міністерство проводило моніторинг, скільки має коштувати контрактне навчання на рік, і ми прийшли до висновку, що це має бути не менше 8-9 тис. гривень. А нижче - це демпінгування », - сказав міністр.
... Читати далі »

Переглядів: 873 | Додав: Admin | Дата: 15.08.2010 | Коментарі (0)

Дмитро Табачник дав ВНЗ останній день, щоб вивісити списки, які надійшли.

Про це пішла мова в роз'ясненні міністра освіти Дмитра Табачника "з приводу процедури зарахування до вищих навчальних закладів".

"Відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, прийом документів від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти, а також проведення вступних випробувань та творчих конкурсів у вищих навчальних закладах закінчується 5 серпня 2010, а рейтинговий список вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування, повинен бути оприлюднений не пізніше 6 серпня 2010 ".

Крім того, було зазначено, що "зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання за державним замовленням здійснюється не пізніше 15 серпня, за кошти фізич ... Читати далі »

Переглядів: 878 | Додав: Admin | Дата: 02.08.2010 | Коментарі (0)

Уряд збільшив держзамовлення інженерно-технічних та природничих напрямів, а також спеціальності по новітнім інформаційним та інноваційним технологіям.

Про це повідомив на прес-конференції міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Зокрема, за його словами, в 2010 році об'єм держзамовлення на молодших фахівців збільшився з 68 тис. (2009 год) до 84 тыс. (2009 рік) до 84 тис. (2010 год), на бакалавров – с 129 тыс. (2010 рік), на бакалаврів - з 129 тис. (2009) до 132 тыс. (2009) до 132 тис. (2010). (2010).

За словами Д. Табачника, всі ланки вищої освіти готові до прийому заяв та документів від вступників. Міністр освіти відзначив, що всього цього року студентами стануть 500-520 тис. чол., в тому числі студентами вузів 3-4 рівнів акредитації - близько 416 тис. чоловік.

Він також зазначив, що МОН України змінило умови прийому. "Ми надали право подавати сертифікати ЗНО попередніх років, зокрема, 2008, 2009 і 2010 років", - відзначив Д. Табачник. За його словами, в нинішньому році ... Читати далі »

Переглядів: 991 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)

Прем'єр-міністр України розповів про проблеми вищої школи в нашій країні.

Прем'єр повідомив, що на сьогоднішній день вищі школи готові випустити 0,5 млн фахівців, а хочуть отримати навчання 1 млн чоловік, при цьому тільки 0,4 млн з абітурієнтів - це випускники шкіл цього року.

Крім того, існує проблема браку викладацького складу, якості навчання у вузах та визначення актуальних спеціальностей.

Азаров упевнений, що освіті потрібен реформа. За його словами - дуже непопулярний реформа, але іншого виходу немає.

За матеріалами Інтерфакс-Україна.
Переглядів: 1500 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)

Сьогодні по всій Україні відчиняються двері приймальних комісій 861 вузу. Про це повідомили в прес-службі МОН. Міністерство освіти і науки, готуючись протягом року до цієї знаменної події, зробило все можливе, щоб кожен абітурієнт був упевнений в об'єктивності, відкритості й чесності відбору на право стати студентом.

"Для Вас, шановані молоді колеги, цього року створені умови для вибору оцінок сертифікатів різних років (2008, 2009, 2010), надано право тим, хто закінчив школу в 2007 році і попередніх роках, при вступі на навчання без відриву від виробництва вибирати зовнішнє незалежне оцінювання або вступні іспити, - сказав міністр Д.Табачник - Ваші успіхи і праця в школі також цього року будуть враховані через середній бал атестата. Ми надали шанс на участь в конкурсі тим абітурієнтам, в яких з непрофільних предметів трохи менші бали, а з профільних - високі.

Надзвичайно багато зробл ... Читати далі »

Переглядів: 1185 | Додав: Admin | Дата: 15.07.2010 | Коментарі (0)

В нинішньому сезоні в столичні навчальні заклади буде складно не лише поступити, але навіть здати документи. Намагаючись уникнути масової атаки абітурієнтів зі всієї країни і перегородити доступ тим, хто поступає без знань, але з пачкою довідок, що дають право на пільги, університети з першої десятки підвищили мінімальні бали сертифікатів до 150-180 замість прописаних державою 124. В той же час готовим платити за навчання пішли на поступки - ціни на навчання підняли лише окремі інститути, а в деяких абітурієнти навіть можуть розраховувати на знижки.

Викладачі підвищують планку

В поточному році київські вузи завчасно потурбувалися про те, щоб захистити себе від підвищеного натиску абітурієнтів зі всієї країни. "Минулого року найбільш рейтингові навчальні заклади виявилися просто заваленими документами абітурієнтів, внаслідок чого конкурс зріс до 20-30 осіб на місце", - ... Читати далі »

Переглядів: 1761 | Додав: Admin | Дата: 10.07.2010 | Коментарі (0)

Особи, котрі отримали повну загальну середню освіту у 2007 році та раніше, мають право складати вступні випробування в Державній академії статистики, обліку та аудиту без проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Переглядів: 912 | Додав: Admin | Дата: 22.06.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Цікаво!




Перший неОфіційний сайт студентів НАСОА (ДАСОА) © 2010 - 2024
Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (Державна Академія Статистики, Обліку та Аудиту)
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт http://nasoa.org.ua обов'язкове!

Перший Неофіційний сайт студентів НАСОА не надає електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням і каталогізацією посилань, які присилаються та публікуються нашими читачами. Якщо ви є правовласником якого-небудь матеріалу і не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв'яжіться з нами і ми видалимо їх. Файли для обміну надані користувачами сайту, і адміністрація не несе відповідальності за їх зміст. Прохання не заливати файли, захищені авторськими правами, а також файли нелегального змісту!

каталог сайтів